Делегація Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвії в Україні Юрісом Пойкансом передала в Краматорську гуманітарний вантаж для цивільних мешканців, які проживають по-близу лінії розмежування (на знімку). Це вже шістнадцятий гуманітарний вантаж із Латвії, який доставляють безпосередньо до Донецької області.

«Цього разу ми привезли медичний перев’язувальний матеріал, одяг, дитячі іграшки, які силами Національної гвардії України будуть передані до Мар’їнки та Станиці Луганської, — зазначив Юріс Пойканс. — Для нас дуже важливо, щоб поруч з політичними деклараціями на підтримку України були практичні дії. Сподіваюся, що створимо дружні контакти на майбутню співпрацю. Крім гуманітарної підтримки, бачимо ряд напрямків, де ми готові працювати. Наприклад, співробітництво між органами самоврядування, бо це можливість повчитися один у одного».

Посол під час зустрічі з керівництвом Донецької ОДА зауважив, що Латвія готова прийняти на реабілітацію українців, звільнених з російського полону під час обміну 7 вересня цього року.

Оборонна галузь Латвійської Республіки вже шостий рік надає підтримку солдатам та мирним жителям, що потерпають від воєнного конфлікту на сході України. З початку літа 2014 року діти військовослужбовців Збройних Сил та Національної гвардії України отримують посилки з необхідними речами для навчання і подарунки на Різдво. З початку 2017-го гуманітарні вантажі доставляють безпосередньо в Донецьку та Луганську області, де найбільше потребують допомоги як військові, так і цивільні особи.

Під час перебування у Краматорську Юріс Пойканс також повідомив, що в Донецькій області вже найближчим часом може з’явитись почесне консульство Латвійської Республіки. На робочій зустрічі з заступником голови Донецької облдержадміністрації Вадимом Філашкіним посол заявив, що з латвійської сторони завершено погодження кандидатур на посаду почесного консула у Донецькій області.

«Почесне консульство на Донеччині стане пунктом координації реалізації спільних проектів — освітніх, медичних, гуманітарних тощо. Консульство дозволить також поглибити культурний обмін між нашими країнами та стане дуже гарним доповненням до тих стосунків, які вже сформувались», — заявив Юріс Пойканс. Він наголосив, що зараз важливим є налагодження тісних зв’язків між містами Латвії та Донеччини. 
Консульство планують створити у Слов’янську.

Фото прес-служби Донецької ОДА.