Президент біля нового корпусу вишу спілкується з людьми.

Фото автора.

У Національному університеті «Острозька академія», що в древньому Острозі на Рівненщині, побували всі Президенти України. А 10 вересня виш відвідав і Президент України Володимир Зеленський.

Перед зустріччю зі студентами і колективом Національного університету «Острозька академія» для Президента організували екскурсію вишем. Главі держави сподобалась університетська церква і сам виш, який дає якісні знання студентам. «Тут настрій такий, що не хочеться нікого звільняти», — пожартував Президент.

Володимир Зеленський сказав, що його хвилює велика міграція молоді, яка отримує знання в Україні. Треба зробити все для того, щоб вона залишалася. На це під кінець зустрічі ректор вишу Герой України Ігор Пасічник зауважив, що молоді фахівці, яких готує заклад, готові підтримати нову владу у тих позитивних змінах в країні, до яких вона прагне, працювати на благо країни.

Цього дня глава держави Володимир Зеленський представив новопризначеного голову Рівненської ОДА Віталія Коваля, наголосивши при цьому, що «це не посада, а можливість зробити щось корисне для Рівненщини і України». Президент поставив чіткі завдання перед новим керівником області.

Мабуть, місце для представлення вибране не випадково: керівник виконавчої гілки влади Рівненщини молодий, 1981 року народження. Прийшов у владу з бізнесу: був директором двох підприємств — аграрного напряму та з будівництва доріг. Віталій Коваль народився у місті Березне на Рівненщині, тож знає область. Він — шанувальник греко-римської боротьби, очолював громадські організації з цього виду спорту обласного та всеукраїнського рівня. Цікава деталь: його батько Станіслав Коваль був заслуженим тренером з цього виду спорту, виховав чимало чемпіонів Європи і світу, його ім’ям названий спортивний комплекс у Березному, а також вулиця у цьому місті. Тож пересічні мешканці Рівненщини, обговорюючи між собою кандидатуру Віталія Коваля як очільника області, висловили надію, що він буде таким же чесним і порядним, як його батько. Адже в області чимало проблем, які потрібно вирішити: це і переведення у законне русло видобутку бурштину, це і відновлення лісів після такого втручання незаконних старателів, це і залучення інвестицій, створення нових робочих місць тощо.

Президент України Володимир Зеленський оглянув також новий корпус НУ «Острозька академія», відкриття якого заплановане на жовтень — на 25-річчя відновлення закладу, який визнано одним з найпрестижніших серед вишів України.

— Корпус повністю готовий. У ньому приємно вражає вдале поєднання стилів XV століття і сучасних. Він побудований за світовими вимогами до вишів, має просторі світлі аудиторії, велику кількість сучасних наукових лабораторій, а також простір для вільного спілкування студентів, — розповів ректор НУ «Острозька академія», Герой України Ігор Пасічник.