З власної ініціативи мешканець Сєвєродонецька налагодив контакти з ватажком одного з диверсійно-розвідувальних підрозділів російсько-терористичних незаконних формувань і за завданням куратора збирав інформацію на користь спецслужб РФ.

Зокрема, передавав відомості про місця дислокації та керівництво підрозділів, що беруть участь в операції Об’єднаних сил, про правоохоронні органи, представництво міжнародних гуманітарних організацій, діяльність місцевих осередків політичних і громадських організацій, переміщення військової техніки. Ці дані потім використовувалися під час планування воєнних дій та диверсійних актів на підконтрольній українській владі території області.

Спільника бойовиків затримали. Співробітники СБУ виявили докази його злочинної діяльності: боєприпаси, наркотичні речовини  тощо. Крім того, вилучено комп’ютерну техніку, за допомогою якої зловмисник передавав інформацію бойовикам. Викриття інформатора проводилося під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області. Тривають слідчі дії.