Ельдар Бєглов (на знімку) у родині 2-ї Галицької бригади Національної гвардії вже два роки. Сержант, служить у третій роті бригади санітарним інструктором. Зізнається, що отримує подвійне задоволення: і від того, що працює за фахом, і від того, що служить у гвардії.

Але не тільки його медичні навики дивують побратимів, а й ні з чим не зрівняна жага до творчості. Він уміло володіє пензлем та олівцями. Чудово малює портрети для своїх друзів, автомобілі та майбутнє. Після служби займається творчістю: грає не фортепіано, малює чи реставрує автомобіль.

— Про авто я мріяв, але хотів щось дуже особливе. Я назбирав грошей і купив старенький «Москвич». Дуже довго його реставрував, шукав у різних регіонах України лише оригінальні запчастини, особисто шпаклював його та фарбував. Дуже пишаюсь кінцевим результатом: зараз моє авто друге в рейтингу міста Львова серед автомобілів цієї марки. Але я хочу розвиватися ще, — каже Ельдар.

Щодо вибору професії, то розповів, що пішов стежкою батька, який працював на «швидкій». Завжди хотів учитись, вивчав три мови. Окрім того, батьки віддали Ельдара на айкідо, там він отримав три «к’ю» («ступінь» японською. — Авт.).

Запитую, як став військовим.

— Мабуть, я ніколи і не подумав би колись, що прийду сам на військову службу. Але коли закінчив навчання, вирішив, що працюватиму лише за спеціальністю, роботу шукав сам. Якось прийшов до Центру зайнятості подивитись вакансії і побачив оголошення від Нацгвардії: «Шукаємо санітарного інструктора». За всіма пунктами вимог я підходив. Центр зайнятості розташований навпроти частини і я просто перейшов дорогу, прийшов на КПП і сказав, що у відділ кадрів. Поспілкувався з начальником медичної служби підполковником Галиною Трофименко, ми знайшли спільну мову. Мені підійшла армія, а я підійшов Нацгвардії. Усе зрослось. Але для мене особисто ще й велику роль відіграв військовослужбовець Степан Скольський, він був фельдшером батальйону — допоміг мені і облаштуватись, і в роботі. Став надійною опорою і справжнім побратимом, — відповів Ельдар.

— Продовжую займатися творчістю. Раніше я малював портрети, пейзажі, абстракції. Кілька разів мої роботи виставлялись у Мистецькій галереї у Львові, Польщі та Чехії. Але зараз пишу портрети тоді, коли просять. Мені подобається приносити людям естетичне задоволення і дарувати портрети. Дуже люблю малювати Львів, його вулиці, трамвайні колії, архітектуру. Але останнім часом захопився автомобілями. На моїх малюнках не лише ретро й сучасні автомобілі, а й ті, що народжуються в моїй уяві (на знімку вгорі), — каже Ельдар Бєглов.

Аліна НОВІКОВА, офіцер групи інформації і комунікації військової частини 3002 Національної гвардії України.
Фото автора.