Тільки висловили єдине прохання до журналістського колективу: зменшити кількість розважальних програм, а збільшити — інформаційно-аналітичних.

Останнім часом обласна рада виділяє для забезпечення діяльності ТРК «Перший західний» понад 20 млн грн щорічно. На 2019-й заплановано виділити на 700 тис. грн більше. З серпня цього року комунальна телерадіокомпанія запустила і «Радіо перше», для чого довелося придбати сучасне устаткування на 2,3 млн грн.

Як розповіла під час звіту директор комунального підприємства Львівської обласної ради «Телерадіокомпанія «Перший західний» Ольга Цап, власний контент ефіру становить 40%, а решту доводиться закуповувати.

З перших днів свого існування комунальний телеканал почав завойовувати популярність, бо висвітлює місцеві новини, життя районів і діяльність регіональної влади. Ця ніша, нецікава для комерційних каналів, які прагнуть сенсацій, виявилася незаповненою, але водночас затребуваною. Нині комунальний телеканал в ефірі 24 години на добу сім днів на тиждень.

«Перший західний» нині можуть дивитися навіть у при-фронтовій зоні Луганщини.