Політика США щодо України не змінилась, а міжнародна спільнота, включно із Сполученими Штатами, рішуче підтримує Україну перед обличчям агресивних дій Росії. Про це 12 вересня заявили в Державному департаменті США, коментуючи рішення виділити Україні 141,5 мільйона доларів військової допомоги. Там наголосили, що дана сума схвалюється окремо від оборонної допомоги в 250 мільйонів доларів, передбаченої Міністерством оборони США і розблокованої адміністрацією Трампа після перегляду, повідомляє «Голос Америки».

Допомога передбачає виділення грошей на снайперські гвинтівки та гранатомети. 

Держдеп повідомив Конгрес США, що її спрямування можна почати через 15 днів, якщо Конгрес не заперечуватиме. 

У четвер також стало відомо про розблокування 250 мільйонів військової допомоги США Україні по лінії Міноборони Сполучених Штатів.

«Безпекова допомога США включає просунуті військові технології, які дозволяють Україні здійснювати нагляд та захищати свої кордони, більш безпечно та ефективно використовувати свої військові сили та рухатись до сумісності з НАТО. Допомога США рятує життя і допомагає розбудовувати довготермінову обороноздатність України. Ми віддані активній співпраці з Україною. Ми продовжуємо працювати з європейськими союзниками, щоб знайти дипломатичне вирішення — через Мінські угоди та інші дипломатичні ініціативи — розпаленого Росією конфлікту на сході України», — повідомили в Державному департаменті США, інформує «Голос Америки».

Водночас 12 вересня в офісі сенатора-демократа Діка Дурбіна зазначили, що через спричинену Білим домом затримку «Міноборони США буде дуже складно використати відведені 250 мільйонів доларів протягом двох тижнів, які лишились до часу, коли закінчиться термін, відведений на використання цих коштів», повідомляє «Радіо Свобода».

Фото Укрінформ.