14 вересня. «Олександрія» — «Дніпро-1». 2:0. Олександрія. КСК «Ніка». 1 373 глядачі. Рефері — Андрій Коваленко (Полтава). Голи: Довгий, 54, Сітало, 77.

«Карпати» — «Ворскла». 2:1. Львів. «Україна». 2 950 глядачів. Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Голи: Понде, 70, Мартінс, 80 — Баєнко, 40.

«Шахтар» — «Зоря». 4:3. Харків. ОСК «Металіст». 9 260 глядачів. Рефері — Віталій Романов (Дніпро). Голи: Тайсон, 42, Марлос, 54, Мораес, 60, 89 — Юрченко, 10, Кочергін, 35, Лєднєв, 86.

15 вересня. «Маріуполь» — «Олімпік». 1:1. Маріуполь. «Володимир Бойко». 3 482 глядачі. Рефері — Олександр Дердо (Чорноморськ). Голи: Кирюханцев, 42 — Імері, 58. На 62-й хвилині Політило («Олімпік») не реалізував пенальті (воротар).

«Динамо» — «Десна». 1:2. Голи: Бєсєдін, 49 — Калитвинцев, 40, Філіппов, 56.

«Динамо»: Бойко, Караваєв, Бурда, Кадар, Миколенко, Кадірі (Соль, 85), Буяльський, Циганков, Гармаш (Шепелєв, 74), де Пена (Родрігес, 46), Бєсєдін. Тренер — Олексій Михайличенко.
«Десна»: Паст, Денис Фаворов, Гітченко, Імереков, Мостовий, Богданов (Домбровський, 78), Огиря (Єрмаков, 84), Калитвинцев, Артем Фаворов, Картушов, Філіппов (Конопля, 90). Тренер — Олександр Рябоконь.

Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький).

Київ. НСК «Олімпійський». 15 452 глядачі. 19 градусів.

«Колос» — «Львів». 1:0. Київ. «Оболонь-Арена». 3 250 глядачів. Рефері — Олександр Омельченко (Слов’янськ). Гол: Костишин, 87.

Дніпряни чинили гідний опір бронзовому призеру попереднього чемпіонату, але забити не змогли. Натомість «Олександрія» двічі відзначилася.

Варто сказати, що підопічні Володимира Шарана мали хорошу нагоду перевірити готовність до матчу групового раунду Ліги Європи. Як відомо, олександрійці 19 вересня в Німеччині проведуть перший поєдинок турніру проти клубу «Вольфсбург».

***

Таке трапляється досить рідко — «Шахтар» на своєму полі на 35-й хвилині поступався вже 0:2. Але на те були вагомі причини: «Зоря» діяла дуже злагоджено, цілеспрямовано й успішно застосовувала пресинг.

Цей матч, сподіваємося, викликав позитивні емоції у багатьох шанувальників футболу. Можна стверджувати, що лідеру цього разу просто поталанило.

Після перерви «Шахтар», у складі якого з’явився новобранець Євген Коноплянка, заграв інтенсивніше і вийшов уперед — 3:2. Але суперник, який, повторюємо, цього разу грав просто відмінно, за 4 хвилини до завершення основного часу зрівняв рахунок — 3:3.

Здавалося, що все так і завершиться миром. І то був би справедливий підсумок, але так не сталося. На передостанній хвилині донеччани вирвали перемогу. Сподіваємося, що вони отримали позитивний заряд емоцій перед матчем Ліги чемпіонів із «Манчестер Сіті», котрий завтра відбудеться в Харкові.

***

Нарешті про фіаско «Динамо» в матчі проти «Десни». Одразу слід віддати належне чернігівчанам — вони молодці і заслужено перемогли. А динамівці у шести матчах не можуть виграти (чотири — в чемпіонаті, два — у Лізі Європи).

Ось як прокоментував результат поєдинку наставник киян Олексій Михайличенко:

— Дуже неприємний період — і для мене, і для команди. У трьох зустрічах ми втратили дуже багато очок. Якщо про перші два матчі можна казати, що відбувалося моє знайомство з командою, то в цій грі низка помилок перекреслила величезний обсяг роботи, який було виконано останнім часом.

Продемонстровано високі швидкості, організовано достатньо конструктивних атак, але в моментах, які ми створювали, чогось бракувало. Десь майстерності, десь завершального удару. Напевно, це все від невпевненості, бо після низки невдалих ігор втрачається віра в себе. Потрібно її повернути футболістам, адже вони вміють грати у футбол. Але на цьому етапі щось заважає...

Фото: fcdynamo.kiev.ua