Облаштування сучасного кабінету фізики, введення в дію першої в Україні сільської шкільної автоматизованої обсерваторії забезпечили місцевим школярам доступ до якісної сучасної освіти, зокрема STEM-освіти.

Так, у селі Лозова відбувся спільний урок учнів 9-х класів цієї громади. Його мета — доповнити і поглибити знання, краще пізнати закони природи, усвідомити взаємодію людини з навколишнім світом.

Керівник міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики, фізики та астрономії, вчитель-методист Михайло Шемеля підготував та провів для школярів низку цікавих демонстрацій з розділу «Магнітні явища» з використанням сучасного обладнання кабінету фізики НВК «Лозівська ЗОШ І—ІІІ ст. — ДНЗ». Щоб розвинути вміння спостерігати, узагальнювати та пояснювати фізичні явища школярі виконали лабораторну роботу «Складання та випробування електромагніту». Юні дослідники відповідально й зосереджено працювали та експериментували, описували перебіг дослідів. Також Михайло Шемеля ознайомив учнів з роботою потужного телескопа з автонаведенням, сучасним комп’ютерним обладнанням, новими можливостями для дослідження небесних тіл. Школярі планують долучитися до роботи обсерваторії під час занять в астрофізичному гуртку, здобувати глибші знання про космос, робити фотографії далеких галактик.