Для малечі працівники поліції організували незабутнє дозвілля (на знімку), повідомляє відділ комунікації Нацполіції Донецької області.

У дитбудинку виховуються діти-сироти з порушенням розвитку, слуху та мовлення. Поліцейські Маріуполя вже давно опікуються потребами та дозвіллям дітлахів, а тепер влаштували для них знайомство зі службовими собаками.

Відомо, що каністерапія (собакотерапія) заспокоює, сконцентровує та допомагає легше запам’ятати нову інформацію. Безпосереднє спілкування та тактильний зв’язок з чотирилапими улюбленцями мотивують дітей, дарують їм позитивні емоції та яскраві враження.

Малеча захоплено стежила, як чотирилапі помічники поліцейських розуміють своїх інструкторів та виконують їхні команди. Начальник кінологічного центру ГУ НП в області Леонід Котов розповів про особливості кожного службового собаки, з яким познайомилися цього дня хлопчики та дівчатка.

Так, сонячний лабрадор Террі орієнтований на пошук замаскованої зброї та вибухівки, а чорний красень — вівчарка Вокер — вміло розшукує людину за запахом. Такими вони є на службі, а для дітей стали лікарями-реабілітологами. Також дітлахи змогли спробувати себе в ролі кінологів та дізналися головні команди.

Завершився яскравий день подарунками від правоохоронців.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в області.