На 40 локаціях відбудеться понад тисяча літературних, мистецьких, освітніх заходів і 250 суспільно-політичних дискусій.

Серед особливих подій «BookForum» — приїзд Олега Сенцова. «Це дуже важливо — акцентувати на тому, що українці перебувають незаконно в російських тюрмах, і щоб відомі письменники, гості форуму донесли цю інформацію до своїх країн», — вважає заступник міського голови Андрій Москаленко.

Також сюди завітають почесні гості зі світовими іменами, серед яких індійська письменниця Арундаті Рой, автор бестселера «Солодка сіль Босфору» азербайджанець Ельчін Сафарлі, вірменська письменниця, лауреатка французької премії «Найкраща книга року» Мар’ям Петросян.

Фокусною темою зустрічі стала назва однієї з поем Грицька Чубая «Відшукування причетного». Як пояснила програмна директорка ГО «Форум видавців» Софія Челяк (на знімку), з одного боку, згадуватимуть творчість таких митців, як Грицько Чубай, Ігор Калинець, а з другого — вестимуть діалог про особисту відповідальність кожного за те, що відбувається у світі.

Уперше цього року дискусії перекладатимуть мовою жестів. Також відбудеться 14 презентацій книжок, написаних шрифтом Брайля. Цьогорічний форум у Львові проходить за підтримки Українського культурного фонду.

Фото прес-служби Львівської міськради.