На знімку: приватна пекарня OLD BAKER. Підприємець Роман Пукіш та продавчиня Анна Тучанська запрошували дегустувати.

Фото автора.

У тому, що можна здивувати навіть найвибагливішого споживача, переконалися відвідувачі Свята хліба, що відбувся 15 вересня в Івано-Франківську. Мешканці міста й гості губилися в асортименті, придивлялися та смакували, купували та розпитували рецептуру.

Свою продукцію представили 15 пекарень міста й області. 50 видів виробів вивезли на показ представники пекарні «ОберХліб» із містечка Обертин Івано-Франківської області. Вишукані короваї, розмаїтий хліб, булочки — все нарозхват. Так само черга — біля франківської Залізничної пекарні, що мала 25 найменувань запашної продукції.

Дивувала новинками фамільна пекарня з обласного центру OLD BAKER, де відроджують автентичні рецепти випічки хліба на заквасках із найкращого вітчизняного зерна. Випікають його в домашніх печах. Підприємець Роман Пукіш каже, що продукцію можна легко впізнати в міських крамницях. Адже відрізняється навіть за зовнішнім виглядом. Хто скуштував — не прогадав.

Широко було представлено вироби Першої франківської пекарні, Івано-франківського хлібокомбінату «Цар Хліб». Виставила свої смаколики й однойменна кав’ярня.

Привезли продукцію також представники торгової марки «Рум’янець ТМ» із Рівного. Здивували не лише асортиментом, а й презентацією, тож біля них охоче фотографувалися дорослі й малі. «Рум’янець ТМ» постачає хлібобулочні вироби до франківських супермаркетів і хоче розширити ринок збуту.

Того дня відбувався й Сир-фест. Свою продукцію представили 12 підприємств. Були класичні види й місцева гуцульська бринза, будз і вурда та їхні різновиди. Виділялася серед того розмаїття «Станіславська сироварня». Тверді сири приваблювали насамперед незвичним виглядом. Головки, як буханці, та ще й різнокольорові, не лише зовні, а й усередині.

Міський голова Руслан Марцінків на правах господаря свята привітав учасників ярмарку та нагородив почесними грамотами кращих представників.