Цьогорічі зовнішнє незалежне оцінювання склали 85% учнів закладів загальної середньої освіти. Причому за всіма предметами, крім української мови та літератури, відсоток випускників, які отримали достатній і високий рівень знань, значно зріс.

Коментуючи це, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк звернув увагу на те, що на результати ЗНО мала вплив нерівність якості викладання у міській та сільській місцевості через недостатню забезпеченість шкіл педагогічними кадрами високої кваліфікації. Серед територій найкращі результати мають Сєвєродонецьк, Рубіжне, Старобільський, Біловодський та Марківський райони.

Тим часом і журналісти області занепокоєні якістю кадрів та скороченням штатів у їхніх ЗМІ. Це засвідчило опитування, яке провів Луганський прес-клуб. Відбувається це через неможливість конкурувати із зарплатами у великих містах. Для розвитку засобів масової інформації, вважають ті, хто взяв участь у опитуванні, потрібна підтримка держави для відшкодування частини витрат у регіонах.