Група В. «Копенгаген» (Данія) — «Лугано» (Швейцарія). 1:0.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Мальме» (Швеція). 1:0. Гол: Буяльський, 84.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Шабанов, Кадар, Миколенко, Шепелєв, Сидорчук, Буяльський, Циганков (Караваєв, 90), Родрігес (Бєсєдін, 73), Вербич. Тренер — Олексій Михайличенко.
«Мальме»: Далін, Бейм (Ларссон, 57), Нільсен, Бенгтссон, Сафарі, Траустасон (Галл, 86), Левицький, Баширу, Рікс, Крістіансен (Антонссон, 73), Розенберг. Тренер — Уве Рьослер.

Рефері — Александар Ставрєв (Північна Македонія).

Київ. НСК «Олімпійський». 22 321 глядач. 11 градусів.

Нині динамівці переживають такий складний період, що в кожному матчі треба викладатися повністю. І вони дуже стараються, але везіння, на жаль, не завжди було їхнім союзником.

У першому таймі кияни не мали зиску від своєї переваги. Та й переваги тієї було, мов кіт наплакав. «Мальме», не соромлячись, відійшов у глибоку оборону, чітко відбивався, очікуючи свого шансу.

Після перерви (десь з 50-ї хвилини) кияни рішуче пішли в атаку на позиції гостей. Але спочатку склалося враження, що якийсь недобрий чаклун наслав на динамівців злі чари.

Час спливав, а хвилі атак господарів розбивалися, мов об скелю. І здавалося, що забитих м’ячів глядачі не побачать. Але футболісти «Динамо» не полишали надію на успіх. Зрештою, вони провели швидку атаку, яка завершилася результативним ударом Буяльського (на знімку).

Уве Рьослер:

— Ми розчаровані результатом, але задоволені нашою грою. Добре захищалися у першому таймі, а в другому потрапили під справжній штурм. У «Динамо» гравці вищі за класом, вони нас переважали. Ми не могли провести на високому рівні весь матч, забракло фізики.

У гольовому епізоді господарі впіймали нас на контратаці та реалізували її. Суперник був сильнішим за нас, тому не вдалося відігратися.

Олексій Михайличенко:

— Важко переоцінити важливість цієї зустрічі, цієї перемоги. Справді, ситуація для «Динамо» нині складна, а за суперника отримали організовану й сильну команду.

Перший тайм вийшов дещо обережним. До карного майданчика гостей усе було добре, але в завершальній стадії виникали труднощі. Коли граєш вдома, потрібно краще реалізовувати моменти.

У перерві зробили перестановки, попросили гравців додати швидкості та агресії. Однак при цьому важливо було не дозволити «Мальме» проводити контратаки. Футболісти переважно впоралися з цим завданням. Дуже задоволений і щасливий, що друга половина пройшла на хороших швидкостях і з високим рівнем взаєморозуміння.

Родрігеса замінили, бо він виконав величезний обсяг роботи, реалізував наші вимоги, але зморився. Сильні сторони Бєсєдіна — вміння чіплятися за м’яч, нав’язати боротьбу — нам знадобилися наприкінці, він підсилив гру.

Наступні матчі — не менш важливі. У нас немає поділу на УПЛ і ЛЄ. Кожен поєдинок важливий, щоразу потрібно вигравати. У цей період насиченого графіка конструктивних тренувань майже не буде або й взагалі не буде. Працюватимемо над відновленням. Ми провели хорошу підготовку і тепер відштовхуватимемося від цієї основи.

Фото ФК «Динамо».