На знімку: начальник служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації Наталія Тимофеєва (крайня праворуч) та лиманський міський голова Петро Цимідан (у центрі) вручають ключі.

Ключі від нового житла сиротам і позбавленим батьківського піклування урочисто вручили начальник служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації Наталія Тимофеєва та лиманський міський голова Петро Цимідан.

Оселі придбано на умовах співфінансування 50х50 за рахунок субвенції з обласного бюджету та коштів міського бюджету. Наталія Тимофеєва зазначила, що забезпечення житлом сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, є одним із пріоритетних завдань у системі соціального захисту дітей на Донеччині.

Із 2017 року в регіоні діє програма придбання житла для таких громадян на умовах співфінансування 50х50 за рахунок коштів субвенції з обласної скарбниці та бюджетів міст, районів, ОТГ, військово-цивільних адміністрацій. Упродовж 2017—2018 років за програмою купили і передали 236 осель на загальну суму 58 млн грн. Цьогоріч на це передбачено 35 млн 743 тис. грн. З початку року придбано 59 одиниць житла.

Не випадково ключі вручали в Лимані. Лиманська ОТГ бере активну участь у реалізації програми на умовах 50х50. У 2017—2018 роках за рахунок співфінансування тут придбано 22 оселі на 5 млн 800 тис. грн. У цьому році купили вже сім із запланованих 10 квартир.

«Нехай в перших омріяних оселях дітей панують лише злагода та мир», — побажали представники обласної та місцевої влади під час урочистої події.

Фото служби у справах дітей Донецької ОДА.