Під цим гаслом на Соборній площі відбулася акція працівників ЗМІ та громадських організацій, присвячена Дню пам’яті українських журналістів (на знімку).

«Досі у нас відсутні реальні покарання винних у насильстві проти журналістів, — зазначила у виступі голова обласної організації НСЖУ Тетяна Калиновська. — Журналісти не почуваються захищеними і, виконуючи свої обов’язки, не мають упевненості у безпеці».

Репортер телестудії «Антена» Дмитро Кухарчук наголосив, що влада байдуже спостерігає або покриває злочинців, які вбили журналістів. П’ять років триває судова тяганина у справі учасника Революції Гідності, письменника і журналіста Василя Сергієнка, закатованого нелюдами. Більше того, судді відпустили з-під варти організаторів і виконавців злочину. Попри бадьорі рапорти правоохоронців Президенту України Володимиру Зеленському під час його зустрічі з активом області, «зависло» розслідування вбивства журналіста Вадима Комарова, скоєного кілька місяців тому.

У резолюції заходу медійники висунули до влади вимогу всебічного публічного звіту про результати розслідувань злочинів проти журналістів. Щодо вбивств Василя Сергієнка та Вадима Комарова активісти мають намір вирушити до Офісу Президента з вимогою відреагувати на стан цих справ у правоохоронних та судових органах.

Фото з сайту «Прочерк».