Урочистості з нагоди 265-річчя Кропивницького розпочав муніципальний молодіжний хор «Сріблясті голоси» піснею «Наше місто». З вітальним словом до кропивничан звернувся міський голова, почесний громадянин міста Андрій Райкович, свої поздоровлення надіслав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Нагороди та відзнаки отримали кращі працівники міста. А найсмачнішим частуванням став 265-кілограмовий святковий пиріг (на знімку).

На Дворцовій вулиці відбувалися концерти, виставки, бібліотечні презентації, наукові пікніки, майстер-класи тощо. Найбільше всіх захопив Всеукраїнський фестиваль брейк-дансу та хіп-хопу Battle of steps, участь у якому взяли танцюристи з багатьох куточків України. У парку «Ковалівський» гостей розважали та частували на козацькому «Кулеба-фесті» та кулінарному батлі «Кропивницька плачинда». Тут також розгорнули виставки та майстер-класи митці, котрі працюють із металом, деревом, глиною тощо.

Не розчарували презентація «Смак Фест» від вітчизняних виробників сиру, вина та солодощів і традиційний фестиваль національної кухні «Єдина родина». Маленьким кропивничанам найбільш сподобалося на «Поляні казок» та в містечку «Смайлик».

Дитячі хореографічні колективи привітали рідне місто «Данс-парадом». Увечері відбувся святковий концерт.

До дня народження Кропивницький отримав кілька чудових подарунків. Серед них — реконструйований арочний проїзд по вулиці Ельворті під залізничними коліями, на який місто чекало кілька десятиліть. Так званий об’єкт Арка — гофрований тунель завдовжки 34 м, скріплений сьома тисячами болтів. Право першим проїхати новим шляхопроводом отримав іще один із подарунків — тролейбус із автономним ходом, що віднедавна курсують містом.

Фото: kr-rada.gov.ua