До складу німецької делегації увійшли фахівці з комунального господарства, комунікацій, енергетики й екології, експерти з енергозбереження, а також з пожежної безпеки та з екологічного туризму, а українську сторону представляли керівники Вилківської територіальної громади та Дунайського біосферного заповідника.

Гості заявили про готовність допомогти Вилківській громаді на європейському рівні у вирішенні низки екологічних питань, оскільки дельта Дунаю є загальноєвропейською природною цінністю.

— Згідно із програмою німецького уряду «Східне партнерство» місто-побратим може подати заявку для українського міста, але за умови, що німецька сторона розробляє проект і виступає як експерт, — пояснює голова ОТГ Микола Дзядзін. — Що й було виконано.

Німці, наприклад, готові розробити проект будівництва сонячних батарей для дитячого садка «Джерельце» і подати його на розгляд свого уряду, щоб він виділив бюджетні кошти на вилківський дитячий садок.

Крім того, технічну допомогу у вигляді пожежного автомобіля зі шлангами, костюмів для забезпечення пожежогасіння й інших підручних засобів отримають від німецьких колег пожежники Вилківської ОТГ.

Також вивчено програму обміну школярами для вивчення німецької мови, і фахівців органів місцевого самоврядування для вивчення практики й досвіду німецької системи місцевого управління. Не залишилися без уваги й питання сфери туризму на Верхньому й Нижньому Дунаї.