У Слов’янську відбувся черговий екологічний фестиваль «Сіверський Донець — ріка натхнення та любові» (на знімку), організований Сіверсько-Донецьким управлінням водних ресурсів. За словами організаторів, метою заходу є пропаганда серед жителів регіону дбайливого ставлення до річки як головної водної артерії сходу України, збереження екологічної та культурної спадщини Донеччини.

Упродовж двох останніх років водогосподарники різних регіонів країни провели чимало масштабних форумів — днів річок, а саме: День Південного Бугу, День Дністра, День Дунаю, День Дніпра, День Західного Бугу, День Десни. Завершив цей парад екофестивалів День Сіверського Дінця.

До заходу, що відбувався у Центрі культури та дозвілля Слов’янська, мали змогу долучитися всі небайдужі до проблем екології та збереження водних ресурсів від Сяну до Дону. Донецький регіон представляли фахівці, громадські активісти, молодь зі Слов’янська, Святогірська, Клебан-Бика, Краматорська та інших міст і селищ. Активними учасниками стали учні шкіл Слов’янська, студенти місцевих вишів.

Фестиваль поєднав у собі три тематичні локації: з екології, етнографії та мистецтва. Це дало змогу кожному з учасників обрати щось своє, до душі. Для дітей і дорослих проводили майстер-класи з народних ремесел і декоративно-ужиткового мистецтва, ігри та конкурси тощо. Також гості й учасники дійства мали можливість відвідати виставку художників, що перетворилася на справжнє арт-містечко. Кращі майстри хенд-мейду представили тут свої роботи.

Окрім того, відбулися презентації об’єктів заповідного фонду та басейнової лабораторії моніторингу вод, експрес-дослідження води і харчових продуктів. Учасникам фестивалю були надані цінні поради зі здорового способу життя та ЕКО-відповідального сортування сміття. Активістів екологічного руху за чистоту річок басейну Сіверського Дінця відзначено пам’ятними подарунками.

Яскравими були також виступи творчих колективів, які своєю майстерністю довели, що Слов’янський край — пісенний і танцювальний, гостинний і щирий, із неперевершеним колоритом та багатим рекреаційним потенціалом.

Фото Державного агентства водних ресурсів України.