З вересня минулого року в Україні почали видавати для новонароджених «пакунки малюка». Проте до Донецької області черга так і не дійшла.

Під час робочої поїздки до Краматорська заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль повідомив, що міністерство знайшло розв’язання проблеми із бебі-боксами для мешканців Донецької області: «Найближчим часом ми запроваджуємо експеримент — для батьків регіону здійснюватиметься монетизація «пакунка малюка».

Він також наголосив, що це тимчасове рішення, проте воно значно покращить ситуацію. Адже породіллі області за період дії програми «бебі-боксів» для новонароджених не змогли нею скористатися.

Перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз підкреслив, що таке рішення прийнятне як для обласної влади, так і для міністерства та людей.

«Команда Мінсоцполітики під керівництвом Юлії Соколовської пріоритетом вважає інтереси людей, які не повинні страждати через процедурні моменти та неузгодженості! Саме тому ми у стислі терміни знайшли оптимальне рішення», — підкреслив Олег Коваль.

Нагадаємо, в січні поточного року колишній глава Донецької облдержадміністрації Олександр Куць повідомив, що виникли проблеми з постачальником «пакета малюка». В договорі був вказаний конкретний постачальник, і це мало ознаки корупційного ризику.