Із такою заявою він виступив під час засідання в Палаті громад у середу, інформує «Радіо Свобода». Джонсон наголосив, що настав час здійснити Brexit і приступити до об’єднання країни, розколотої після референдуму про вихід Великої Британії з ЄС.

Нагадаємо, у вівторок Верховний суд країни визнав незаконним рішення прем’єр-міністра щодо призупинення дії законодавчого органу на п’ять тижнів. У постанові сказано, що рішення Джонсона, формально схвалене королевою, не має жодної юридичної сили. Парламент зібрався вже наступного дня.

Представники опозиції у середу різко розкритикували Джонсона, звинувативши його в неповазі до демократії і до королеви. Однак опозиційні лейбористи не поспішають висловлювати Джонсону вотум недовіри. Спочатку вони хочуть домогтися відстрочки виходу країни з ЄС, пише «Радіо Свобода». Очільник уряду обіцяє реалізувати «розлучення» 31 жовтня.

До речі, Борис Джонсон через судове рішення дочасно повернувся з Нью-Йорка, де брав участь у Генасамблеї ООН.

Примусові канікули британського парламенту почалися в ніч на 10 вересня. На думку експертів, блокування законодавчого органу було спрямовано на те, щоб не залишити депутатам часу для ефективної протидії сценарію «жорсткого» Brexit. Проте раніше парламенту вдалося зробити низку кроків із запобігання виходу країни з ЄС без угоди.