У рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» упроваджується електронний реєстр пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Наразі цей реєстр пілотно запрацював у медзакладах Рівненського району. На черзі — тестове впровадження реєстру в Сарненському та Березнівському районах області. І доки триває впровадження, лікарі проходять навчання, щоб бути готовими до роботи з новою інформаційною системою.

За словами начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрія Осіпчука, запровадження реєстру дасть змогу лікарям вторинного рівня мати доступ до всіх результатів обстеження пацієнта, що, у свою чергу, допомагатиме встановлювати більш точний діагноз.

Керівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок стверджує, що розроблений реєстр дає можливість підключити приблизно тисячу користувачів. Насамперед це будуть сімейні лікарі та лікарі-кардіологи вторинного і третинного рівня. Для впровадження реєстру для лікарів придбано та передано 320 ноутбуків та 260 багатофункціональних пристроїв, а для забезпечення стабільної роботи системи — мережеве та серверне обладнання. А в Рівненській обласній клінічній лікарні облаштовано центр обробки даних.