Георгіос Пукаміссас і Дмитро Разумков

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Грецької Республіки в Україні Георгіосом Пукаміссасом, який завершує свою каденцію в Україні.

Дмитро Разумков подякував пану Послу за активні зусилля у напрямі розвитку взаємовигідних українсько-грецьких відносин, зокрема, в контексті зміцнення міжпарламентської взаємодії. Голова Верховної Ради високо оцінив позицію Греції щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України.

Під час розмови Дмитро Разумков наголосив, що пріоритети України не змінилися. «Ми рухаємось до Європейського Союзу і НАТО», — сказав він і подякував грецькому народові за сталу підтримку нашої країни у Європі і світі. Політик також висловив сподівання на плідну взаємодію України і Греції у майбутньому.

Глава парламенту, як повідомили в прес-службі апарату Верховної Ради, наголосив, що в нинішніх унікальних умовах, коли об’єдналися три вертикалі влади заради здійснення реформ, український парламент змушений працювати у «турборежимі», ефективно і якісно, наздоганяючи втрачені можливості. «Ми розуміємо свою відповідальність і кредит довіри, який український народ дав новим політикам, тому саме з цим пов’язана швидка робота парламенту заради реформ в Україні та детінізації економіки — щоб надати можливість бізнесу вийти з тіні», — підкреслив він.

На переконання Голови Верховної Ради, такі кроки дадуть можливість інвесторам заходити в Україну і вести тут свій бізнес. Запорукою цього мають стати зміни судової системи та забезпечення рівного доступу до правосуддя, зазначив Дмитро Разумков і запросив грецьких бізнесменів приходити в Україну. Зокрема, він повідомив про проведення форуму щодо відновлення Донецької і Луганської областей у жовтні цього року в Маріуполі. «Буде важливий захід, який, сподіваюсь, дасть поштовх для створення умов щодо відновлення і повернення територій», — сказав він, зауваживши, що повернути території можна дипломатичним шляхом через відновлення економіки, психологічний та переговорний процеси. «Створюючи необхідні умови, ми зможемо повернути людей ментально і фізично, а разом з цим повернемо і території», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Своєю чергою Георгіос Пукаміссас високо оцінив рівень останніх двох виборчих кампаній в Україні: «Це досягнення, за які український народ має бути гордий, нові політики починають у гарних умовах».

ДОВІДКОВО

У жовтні 2019 року в Маріуполі заплановано проведення форуму, де обговорюватимуть відновлення Донецької і Луганської областей. Зокрема, Президент України Володимир Зеленський запросив зарубіжних інвесторів, які зацікавлені фінансувати інфраструктурні та гуманітарні проекти в Донбасі, відвідати захід. За попередніми оцінками, для відновлення Донбасу необхідно понад 10 млрд євро.