За добу (на ранок 30.09) російські найманці 26 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив поблизу Новотроїцького, Павлополя, Водяного, Талаківки, Пищевика, Пісків, Опитного, Авдіївки, Невельського з гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики відкривали вогонь біля Травневого, Луганського, Новолуганського, Кримського, Новгородського, Луганського, хутора Вільний, Золотого, Новотошківського з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, стрілецької зброї.

«Незаконні збройні формування здійснили обстріл з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї на ділянці розведення № 2, поблизу населеного пункту Золоте-4. Українська сторона СЦКК поінформувала про інциденти представників СММ ОБСЄ. Втрат внаслідок ворожих обстрілів з нашого боку не було», — зазначили в штабі.