На знімку: Василь Андріїв вручає ордер на квартиру Саїду Ахмеду Чергізову.

В Івано-Франківській міській асоціації учасників АТО відбулося справжнє свято. Тут видали документи на двадцять квартир: по десять — від проекту «Соціум» і будівельної компанії «M Group Development», за програмою «Житло для воїнів». Це чотирнадцять двокімнатних та п’ять однокімнатних квартир для бійців та ще одна двокімнатна — родині, де двоє дітей із ДЦП.

Одну з цих квартир отримав Саїд Ахмед Чергізов. Він — глава багатодітної сім’ї, де четверо власних та ще один син — на вихованні. Також на його утриманні батько — інвалід першої групи. Від початку війни на сході країни Саїд захищав Батьківщину у складі батальйону «Івано-Франківськ», а згодом — у добровольчих формуваннях. Служить він і досі — сапером вибухотехнічного відділу Івано-Франківського ВП Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

«До кінця року ми вручимо ще понад п’ятдесят ордерів на квартири. Так продовжуємо втілювати проект забезпечення житлом наших побратимів», — зазначив заступник голови правління міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

На черзі — ще 346 бійців. Наступного року в асоціації пообіцяли забезпечити більшість із них. Така праця — спільний проект Спілки добровольців АТО Прикарпаття. Він не передбачає затрат із міського чи державного бюджетів. У 2016-му організації учасників АТО об’єдналися в міську асоціацію і розпочали втілювати в життя амбітну програму.

Усі юридичні та бюрократичні процедури погоджують із міською владою та її очільником Русланом Марцінківим. Черга формується за такими критеріями: першочергово — воїни-інваліди, далі — багатодітні сім’ї, малозабезпечені, інші учасники бойових дій. Також в асоціації мають намір включити до програми забезпечення житлом колишніх афганців.

Фото зі сторінки Василя Андріїва у Фейсбуці.