Фахівцями Служби автомобільних доріг у Рівненській області та міською владою м. Дубно обговорено питання проектування і будівництва 26-кілометрової об’їзної дороги навколо цього населеного пункту.

— Вона дасть змогу розвантажити автошляхи міста та вивести весь транзитний автотранспорт, що рухається дорогами Київ — Львів — Чоп та Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече, за його межі, — розповідає міський голова Василь Антонюк. — Це також дасть можливість доїзду великовантажного транспорту в індустріальний парк міста (він розташований в межах вулиці Семидубської), що позитивно вплине на його розвиток. Також будівництво об’їзного шляху матиме важливе значення в контексті підвищення дорожньої безпеки та поліпшення екологічної ситуації. Генеральним планом міста Дубно визначено територію, яку планується відвести під дорогу. Міська рада в межах своїх повноважень сприятиме реалізації цього важливого проекту.

Представники Служби автомобільних доріг повідомили, що шлях буде першої технічної категорії (швидкісне шосе), з чотирма смугами руху. Південний об’їзд з’єднає дві вже наявні ділянки швидкісного шосе М-06, і таким чином буде утворено сучасний та якісний коридор з чотирма смугами. У рамках будівництва об’їзду міста Дубно передбачено створити три дворівневі розв’язки зі шляхопроводами.