Очільник області насамперед відзначив великий обсяг роботи, який Дитячий фонд ООН здійснив на Луганщині.

Зокрема, велика частка міжнародної технічної допомоги була спрямована водопостачальним підприємствам області для покращення стану водовідведення та доступу громадян до питної води. Для регіону, де значна частина інфраструктури зруйнована через воєнні дії, це дуже важливий напрям роботи. Крім того, UNICEF надає вагому підтримку сферам освіти, охорони здоров’я.

За словами заступниці голови Представництва UNICEF в Україні Лори Білл, проекти Дитячого фонду ООН на сході України буде продовжено в наступні два роки й пізніше, якщо цього потребуватимуть жителі регіону. «Безумовно, будемо продовжувати роботу і в галузі медичної допомоги, і в розвитку освіти. Але в наступному періоді ми б хотіли зосередитися більше на посиленні потенціалу місцевих фахівців, які працюють у цих сферах. Оскільки проекти, що надають безпосередню допомогу, закінчуються, а потенціал повинен залишатися, і необхідно зосереджувати увагу саме на цьому», – зазначила вона. В рамках надання допомоги в галузі охорони здоров’я фонд також зосередиться на імунізації, зокрема, через інформаційну кампанію та роботу з фахівцями.

У свою чергу Віталій Комарницький запропонував низку напрямів, що потребують першочергової підтримки. Зокрема, подальше покращення технічного стану водовідведення та залучення представників організації до розроблення Стратегії розвитку Луганської області на 2021–2027 роки, що наразі триває. На думку очільника області, ефективність співпраці фонду з організаціями та установами Луганщини значно покращить відкриття офісу UNICEF у Сєвєродонецьку.

Павло ВОРОНЦОВ.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.

Луганська область.