Футбол. Завтра наші клуби зіграють матчі другого туру групового етапу Ліги Європи.

Нагадаємо, «Олександрія» в стартовому матчі на виїзді програла німецькому «Волфсбургу» (1:3). Тепер підопічні Володимира Шарана у Львові поміряються силами з бельгійським клубом «Гент».

Як відомо, у складі гостей виступає тріо гравців збірної України — Ігор Пластун, Роман Безус і Роман Яремчук. Щоправда, участь Пластуна у львівському поєдинку під питанням, бо у нього травма.
Минулої суботи «Гент» у чемпіонаті Бельгії на своєму полі переміг клуб «Кортрейк» — 2:0. М’ячі забили Мішель Нгадьо-Нгаджуї, 58, Джонатан Девід, 87.

У «Гента» — 17 очок після 8 матчів і третє місце в національному чемпіонаті. У лідера «Брюгге» — 20.

УЄФА на своєму офіційному сайті повідомив склад суддівської бригади, яка обслужить поєдинок на «Арені Львів». Це данські фахівці: рефері — Єнс Мое, якому допомагатимуть Еспер Даль та Віктор Скітте. Четвертим арбітром працюватиме Йорген Бургардт.

ФК «Олександрія» організовує безплатний автобус до Львова на матч. Місця обмежені (55), пріоритет надаватиметься власникам абонементів. Вболівальникам, які добиратимуться з Олександрії до Львова потягом, футбольний клуб відшкодовуватиме 100-відсоткову вартість квитка плацкартного типу пасажирських вагонів (при собі мати квитки на потяг і матч).

Квитки на матч усі вболівальники купуватимуть за власний кошт. Початок зустрічі о 19:55. Трансляцію наживу вестиме телеканал «Футбол-1».

***

Київське «Динамо», яке в першому турі вдома обіграло шведський клуб «Мальме» (1:0), зустрінеться у Швейцарії з «Лугано». Його клубний стадіон не відповідає європейським стандартам. Тому киян швейцарці приймають у Санкт-Галлені (250 кілометрів від Лугано) на стадіоні «Кібунпарк» (вміщує 17 317 глядачів).

В останньому матчі чемпіонату Швейцарії «Лугано» вдома поступилося «Ксамаксу» (0:1). На 27-й хвилині м’яч забив Карлен. Цей поєдинок став восьмим поспіль у чемпіонаті, в якому «Лугано» не зміг перемогти.

Отже, у суперника киян у національному турнірі показники відверто кепські — 6 очок і передостаннє, дев’яте, місце в турнірній таблиці. У «Туна», котрий на десятій позиції, — також 6 очок.

Цей факт не має пройти повз увагу динамівців та їхніх наставників. Адже суперник з усіх сил намагатиметься реабілітуватися в очах прихильників. Це варто врахувати при плануванні тактики на гру. Хоча можна не сумніватися, що Олексій Михайличенко вже звернув увагу на цю інформацію.

На зустрічі в Санкт-Галлені працюватиме бригада арбітрів із Франції. Рефері — 30-річний Карім Абед (раніше з українськими командами не працював). Його асистенти — Мегді Рагмуні і Бенжамен Паже. Резервний арбітр — Флоран Батта.

Початок матчу о 22:00. Пряма телетрансляція на каналі «Футбол-1».