В урочистостях взяли участь міський голова Вадим Бойченко, перший заступник голови Донецької ОДА Ігор Мороз, заступник директора департаменту Міністерства розвитку громад і територій Леся Діденко, голова Представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон, постійний представник ПРООН в Україні Дафіна Герчева.

Сучасний кардіоцентр почав приймати пацієнтів у вересні минулого року. Паралельно в будівлі тривав ремонт. Тепер вона повністю готова до повноцінної роботи.

Екскурсію по закладу провів головний лікар Сергій Орлеанський. Сучасна зона очікування, нові операційні, монітори тощо. Та головне — обладнання й унікальний кардіограф. Усе це створює комфортні умови для пацієнтів і співробітників. Лікар зазначив, що в центрі вже проліковано більш як 2,5 тис. осіб. Виконано понад тисячу операцій.

Загальний обсяг інвестицій у реконструкцію та закупівлю обладнання сягнуло майже 89,8 млн грн. З них міський бюджет надав 57,8 млн, ДФРР — 16,5 млн, ЄІБ — 13 млн, Група Метінвест — 2,5 млн грн. «Завдяки партнерам ми спільними зусиллями змогли в короткий термін реалізувати амбітний проект. Головне — в цій будівлі ми отримали можливість рятувати життя людей, які надійшли до закладу з гострими інфарктами», — зазначив Вадим Бойченко.

Жан-Ерік де Загон наголосив, що Євросоюз і ЄІБ завжди готові надати підтримку в реалізації важливих проектів. До речі, як зазначив Ігор Мороз, Донеччина є лідером за кількістю проектів у рамках програми Європейського інвестиційного банку. «Сьогодні ми відзначаємо день, можна сказати, початку нового життя, — зазначила представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева. — Тому що ви, медсестри та лікарі, своєю працею будете створювати це нове життя для людей. Ми й надалі вас підтримуватимемо та разом знаходитимемо можливості для розв’язання складних проблем».

Фото прес-служби Маріупольської міськради.