Виїзні засідання Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин пройдуть у жовтні в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомив у Краматорську голова комітету Дмитро Лубінець (на знімку у центрі). Під час робочої поїздки народні депутати моніторитимуть дотримання прав громадян України, які мешкають у районі проведення операції Об’єднаних сил і на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, із метою визначення першочергових законодавчих ініціатив у цій сфері.

Під час виїзного засідання, як ідеться на офіційному сайті комітету, 22 жовтня народні обранці планують відвідати КПВВ «Новотроїцьке», провести зустрічі з керівництвом Волноваської, Мар’їнської районних та Донецької обласної держадміністрацій. 23 жовтня о 9.30 розпочнеться розширене засідання парламентського комітету. Після його завершення відбудеться прес-конференція та відвідання Координаційного центру при ОКП операції Об’єднаних сил.

24 жовтня парламентарії проведуть робочі зустрічі в населених пунктах Щастя та Станиця Луганська. У Сєвєродонецьку з 10.00 проходитиме також розширене засідання комітету Верховної Ради, а після нього — прес-конференція для журналістів.

Зазначимо, 1 жовтня в Комітеті Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій відбулось експертне обговорення на тему «Тимчасово окуповані території: стан справ і перспективи» за участю представників громадських організацій та експертів.

Учасники заходу обмінялися думками щодо реінтеграції Донбасу й анексії Криму, зосередивши свою увагу на темах правового статусу непідконтрольних територій, економічних відносин, інформаційної та гуманітарної політики щодо непідконтрольних територій та громадян України, які проживають там.

Днями питання підготовки виїзного засідання комітету обговорювалося на зустрічі голови Донецької облдержадміністрації Павла Кириленка з головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні пані Матільдою Богнер та співробітником місії у Краматорському офісі Євгеном Шацьким.

Фото з ФБ сторінки Дмитра Лубінця.