За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник стріляв поблизу Новотроїцького, Водяного, Павлополя, Пищевика, Авдіївки, Пісків і Верхньоторецького з міномета калібрів 120 мм і 82 мм, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог гатив біля Луганського, Кримського, Новолуганського, Троїцького, Зайцевого, хутора Вільний, Золотого, Попасної з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, озброєння БМП, стрілецької зброї.

«Противник свідомо, порушуючи Мінські угоди, 10 разів застосував по позиціях Об’єднаних сил міномети та випустив загалом 59 мін калібрів 120 мм та 82 мм. Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення, не сумісне з життям. ЗСУ ведуть адекватні оборонні дії та постійно придушують збройну активність окупантів, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби. При цьому підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються Мінських угод», — зазначили в штабі.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов, бойовики знову обстріляли з міномета калібру 120 мм позиції ЗСУ біля Золотого в Луганській області. «Варто зазначити, що в цьому районі розташована ділянка запланованого на 7 жовтня розведення військ. Нагадаю, процес розведення військ не може розпочатися раніше, ніж після семи діб повної тиші в районі, де він запланований», — написав він.