Майже тисяча лучан прийшли в неділю на Театральну площу обласного центру, щоб узяти участь в першому цього року народному віче.

— Сьогодні українці в черговий раз вийшли на майдани, щоб захистити своє право жити у вільній, демократичній державі, — зазначив народний депутат України від ВО «Свобода» Анатолій Вітів.

Він також закликав волинян не виконувати закони, прийняті всупереч Конституції і Регламенту Верховної Ради.

Тим часом шість автобусів і п’ять автомобілів внутрішніх військ заблокували вночі 20 січня активісти луцького Євромайдану при в’їзді в Рівне. Через деякий час колона внутрішніх військ розвернулася в напрямку Луцька. Щоб проконтролювати повернення цих машин до обласного центру, за ними вирушили кілька автомобілів активістів. Майже сто пікетувальників залишилися при в’їзді в Рівне. Як стало відомо від активістки луцького Євромайдану, на одинадцяту годину 20 січня три автобуси і два автомобілі, які їхали в цій колоні, змінили маршрут і вирушили в Київ по шосе Київ—Варшава. Три автобуси і три машини з неї заблокували при в’їзді в місто Сарни Рівненської області. Де поділися три автобуси і два автомобілі, допоки невідомо.

Волинська область.

У такий спосіб лучани висловлюють свою незгоду з ухваленими 16 січня законами.

Фото автора.