Про це повідомили всі турецькі ЗМІ й уточнили, що до прикордонного району вже прибуло 10 бронетранспортерів з бійцями піхоти, котрі вийшли з бронетанкового відділення в Шанлиурфі, а також один автобус із військовими. Вони розташувалися в місті Ачакалі — на кордоні із Сирією.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган раніше заявив, що армія країни найближчими днями може розпочати операцію зі створення зони безпеки в Сирії. При цьому діяти Туреччина має намір самостійно. 

У Пентагоні заперечують проти цих планів і нагадали Туреччині, що найкращий варіант дій — створення працюючого «механізму безпеки», а  не «неузгоджена воєнна операція», яка загрожує «підірвати спільні інтереси».

Турецькі видання нагадують, що Ердоган оголосив 5 жовтня про можливий початок операції зі створення зони безпеки в Сирії. І вона буде спрямована виключно проти курдських загонів народної самооборони, які Анкара відносить до терористичних угруповань, а США — до своїх союзників.

Раніше Туреччина провела дві воєнні операції в Сирії. Перша, організована в 2016 році, називалася «Щит Євфрату» і була спрямована проти Башара Асада. Друга операція під назвою «Оливкова гілка» проведена в 2018-му і була націлена проти формувань бойовиків Робітничої партії Курдистану.

Вл. інф.