На знімку: під час підписання документа очільниками областей Ігорем Бондаренком (праворуч) і Анатолієм Лисом.

У Житомирі в рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі в урочистій обстановці 4 жовтня підписали угоду між Закарпатською облдержадміністрацією України і Брестським облвиконкомом Республіки Білорусь про торгово-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Очільник Закарпаття Ігор Бондаренко та керівник Брестської області Анатолій Лис у присутності президентів України і Республіки Білорусь – Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка – скріпили своїми підписами цей документ.

Базується угода, інформує прес-служба Закарпатської ОДА, на основі Договору про дружбу, добросусідство та співробітництво між Україною і Республікою Білорусь від 17 липня 1995 року, враховуючи взаємну зацікавленість у подальшому зміцненні й розширенні економічного, науково-технічного та культурного співробітництва, керуючись принципами рівноправності і взаємної вигоди.

Тож співробітництво між двома прикордонними регіонами розвиватиметься в таких галузях і сферах: промисловість, сільське господарство, транспорт і торгівля, наука, техніка, освіта й охорона здоров’я, культура і мистецтво, туризм і спорт, місцеве самоврядування, екологія та раціональне використання природних ресурсів. Обидві сторони сприятимуть взаємному розвитку торгівлі, виробничого, інвестиційного та інших видів економічного співробітництва. Також створюватимуть сприятливі умови для розвитку спільної діяльності підприємницьких структур, враховуючи заохочення і захист інвестицій, організацію нових робочих місць. Сприятимуть і у створенні спільних підприємств, акціонерних товариств, торгових домів та інших спільних організацій, підтримуватимуть двостороннє співробітництво підприємств, у тому числі малого й середнього бізнесу. Крім цього, в межах своїх повноважень, сприятимуть укладенню і реалізації прямих договорів між підприємствами і організаціями всіх форм власності, розташованими на території Закарпатської та Брестської областей, на постачання сировини, продовольства, продукції виробничо-технічного призначення, товарів народного вжитку і надання послуг.

До речі, в масштабному дводенному форумі брали участь делегації із шістьох областей Білорусі та з 22 регіонів України, а в пленарному засіданні – майже тисяча учасників.

Фото надане прес-службою ОДА.

Ужгород.