У доробку збірної України — дві срібні медалі Ярослави Магучіх і Марини Бех-Романчук. Такі досягнення вивели наших атлетів на 21-ше місце в медальному заліку.

Перша позиція у США — 29 нагород (14 золотих, 11 срібних, 4 бронзові). Друге місце у Кенії — 11 (5, 2, 4), третє — у Ямайки — 12 (3, 5, 4).

Отже, прогноз фахівців про наші 1—3 медалі підтвердився. Чи могли бути наші здобутки більшими? За певного збігу обставин — так. Ідеться про 4—5 відзнак. Хоча слід визнати, на «золото» ЧС українці навряд чи могли зазіхнути. Хіба що стрибун у висоту Богдан Бондаренко (чемпіон світу-2013, срібний призер Олімпійських ігор-2016) у найкращій формі може піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу. Але він, на жаль, через травму не зміг взяти участь у ЧС.

Пропонуємо список атлетів, які вже здобули олімпійські ліцензії:

Ірина Геращенко, Ярослава Магучіх, Юлія Левченко (всі — стрибки у висоту); Ольга Ляхова, Наталія Прищепа (обидві — 800 м); Марина Бех-Романчук (стрибки в довжину); Ольга Саладуха (потрійний стрибок); Ірина Климець (метання молота); Ганна Рижикова (400 м з бар’єрами); Іван Банзерук (спортивна ходьба на 50 км); Інна Кашина (спортивна ходьба на 20 км); Вікторія Хапіліна (марафон); жіноча естафета 4х400 м (Катерина Климюк, Ольга Ляхова, Тетяна Мельник, Ганна Рижикова).