Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань (м. Миколаїв) затримали оперуповноваженого Управління захисту економіки в Кіровоградській області за скоєння смертельної ДТП, яка сталася 2 жовтня в м. Олександрія. Зіткнення з велосипедистом здійснив майор поліції Андрій Чорнобривець.

Як повідомляє ДБР, за попередньою інформацією оперуповноважений, перебуваючи в стані алкосп’яніння за кермом автомобіля марки Mercedes Benz, скоїв наїзд на велосипедиста. Потерпілий дістав відкриту черепно-мозкову травму та був доставлений до місцевої лікарні, де помер, не приходячи до тями.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі строком від трьох до восьми років. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генпрокуратура, оперативний супровід — Кіровоградське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

Тим часом деякі інформаційні ресурси Кіровоградщини, посилаючись на повідомлення місцевих жителів та анонімного джерела з поліції, розмістили інформацію, що начальник УЗЕ В. Духно нібито намагався приховати винуватця смертельної ДТП. Зокрема, «на місце події прибули начальник УЗЕ в області Духно та його заступник Байрамов, які також перебували в стані сильного алкогольного сп’яніння, перешкоджали фіксації ДТП, намагалася відвезти Чорнобривця, погрожували працівникам міськвідділу та УВБ. Крім того, з метою фальсифікації обставин ДТП Духно та Байрамов привезли дружину Чорнобривця, яка заявила, що вона нібито була за кермом автомобіля. На цей час ДТП оформлено, взято проби крові та зразки ДНК у Чорнобривця та його дружини, працівника УЗЕ затримано», повідомляють місцеві ЗМІ.