На знімках: під час спортивного заходу «Рівність та повага» у Соледарі.

Ця ініціатива була реалізована за сприяння організації «ООН Жінки» в рамках інформаційного проекту з підвищення обізнаності щодо гендерно обумовленого насилля.

За словами організаторів, основна мета заходу полягала у застереженні суспільства від ризиків виникнення насильства, особливо в сім’ях, які проживають у безпосередній близькості до зони військових дій на Донбасі. Саме тому ця кампанія зосереджена у Луганській, Донецькій та Запорізькій областях.

Учасниками заходу стали сімейні команди із Соледара. Вони не лише змагались у спортивних естафетах, а й боролись зі стереотипами про чоловіків та жінок, розглядали питання гендерних ролей у сім’ї, переконувались у тому, наскільки важливим є рівне партнерство для щастя та гармонії у родині.

Як наголосили представники «ООН Жінки», тема насильства у сім’ях часто замовчується, попри те, що його вияви часто можна зустріти зовсім поруч. До того ж йдеться не лише про фізичне, а й про психологічне, економічне та інші види насильства, на які у суспільстві нерідко намагаються не звертати уваги. Не мовчати про вчинки, що суперечать нормам права та загальнолюдської моралі, — це перший крок до взаємоповаги між усіма членами сім’ї, незалежно від статі.

Нагадаємо, проект з підвищення обізнаності про гендерно обумовлене насильство серед жінок та чоловіків у наближених до військового конфлікту районах Донецької, Луганської та Запорізької областей впроваджується Структурою «ООН Жінки» за фінансування урядів Норвегії, Данії та Європейського Союзу. Проект реалізується чотирма агенціями ООН у рамках Об’єднаної програми «Підтримка Євросоюзу на сході України — відновлення, встановлення миру та управління».

Фото організації UN Women.