Учні Малої академії наук стали кращими на міжнародному конкурсі командних проектів Belt&Road Teenager Maker Camp and Teacher Workshop, що відбувся наприкінці вересня в місті Наньнін (Китай). Медалі та дипломи найвищого ступеня BestMaker за найкращі розробки отримали всі учасники української команди, повідомляє прес-служба МАН.

«На конкурсі було кілька нагород: краща презентація, краща командна робота, спецпризи та кращий розробник — BestMaker. Ось саме BestMaker — це діти, які самі виготовили пристрій чи підготували повністю проект. Учні МАН вибороли саме цю найвищу нагороду», — розповів керівник команди Віталій Лісовий.

Цьогоріч до конкурсу долучилися 200 учасників із 33 країн, з яких сформували 56 міжнародних команд у 8 категоріях: «Відеовиробництво», «Мистецтво друку», «Мистецтво моделювання», «Мистецтво електронних схем», «Розумний робот», «Креативне програмування», «Кольорова хімія» та «Авіамоделювання».

Сергій Лисін з Києва став кращим у категорії «Креативне програмування», Ігор Шибка з Дніпра та Владислав Парфенюк із Рівного — в категорії «Мистецтво електронних схем», Олександр Левак із Луцька та Анна Гусак із Києва — в категорії «Мистецтво друку».

За добу команди повинні були розробити та презентувати проект на отриману тематику. До фіналу потрапили третина учасників, які додатково розробляли бізнес-план для реалізації проекту та представили його як повноцінний стартап.

«Складність конкурсу не лише в обмеженому часі на підготовку проекту, а й у тому, що працювати доводилося в міжнародних командах. Тож у процесі вчилися знаходити спільну мову, працювати на мету та розподіляти обов’язки. Завдання були досить непрості. Приміром, одній із команд потрібно було створити друковане видання. Учасникам надали частково обладнання та матеріали, і вже з цього потрібно було придумувати, що робити», — додав В. Лісовий.

Наприклад, у команді українця Сергія Лисіна було лише два учасники: він та колега з Уганди. Хлопці створили спеціальну гру для дітей, яка привертає увагу до глобальних проблем людства.

«Це багатофункціональна гра Eco game, орієнтована на дітей до 12 років. Школярі не дуже переймаються проблемами глобального потепління, шахрайства, вандалізму, природних катаклізмів. А наша гра вчить розв’язувати всі ці проблеми», — розповів С. Лисін.

Між іншим, представників МАН, тренерів UF Incubator запросили провести в Наньніні тренінги під назвою «Життєздатний проект». Зокрема, Україна представляла роботу бізнес-інкубатора UF Incubator перед делегатами 33 країн. Також від себе вручили спеціальну нагороду — сертифікати на участь у міжнародному стартап-таборі Junior Startup Camp-2020, які отримали 24 учасники з Азербайджану, Туреччини, Чехії, Китаю, Коста-Рики, Філіппін, Камбоджі та Уганди.

Фото надано МАН.