Цього року в обласному центрі зафіксовано найнижчий показник смертності дітей в Україні. Завдяки роботі працівників та покращенню матеріальної бази медзакладів місто за рівнем медпослуг наближається до європейського. Якщо раніше смертність немовлят становила 6,3—6,5 на тисячу народжених, то за дев’ять місяців 2019 року — 4,3.

«Охорона материнства і дитинства завжди у нас була пріоритетною, — розповів начальник управління охорони здоров’я міськради Володимир Зуб. — Цього року у бюджет Львова закладено понад 100 млн грн на покращення матеріально-технічної бази медичних закладів. Майже 75 млн грн скеровано на придбання нового обладнання».

У місті щороку проводять поточні ремонти у пологових відділеннях та оновлюють обладнання. За останні роки тільки в пологове відділення лікарні № 3 (на знімку) інвестовано 8,1 млн грн на закупівлю обладнання та 3,1 млн на ремонтні роботи. Стільки само коштів надійшло і в пологовий будинок на вулиці Мечникова. Наступного року буде впроваджено низку проектів на покращення допомоги дітям і мамам.

У Львові до охорони здоров’я активно залучають також кошти спонсорів. Завдяки громадському бюджету «Дай немовляті шанс на повноцінне життя» придбано медичного обладнання майже на 3 млн грн.

Фото прес-служби міськради.