Нижня палата зменшиться з нинішніх 630 до 400, а верхня — з 315 до 200 місць.

За скорочення депутатських місць висловилося 553 представники Палати депутатів. Лише 14 виступили проти. Раніше законопроект підтримав Сенат, інформує dpa. 

Такій одностайності є цілком логічне пояснення. Парламент Італії справді досить «велелюдний» і за кількістю депутатських місць поступається в Європі лише парламенту Великої Британії. Розмови про те, що відносно невелика країна Італія не може дозволити собі й надалі утримувати таку кількість законодавців, тривають уже не один рік. Нарешті лівопопулістська партія «Рух п’яти зірок» наважилася ініціювати це питання і вже назвала історичне голосування «великою перемогою італійського народу».

У наступному парламенті кількість депутатських місць в обох палатах парламенту скоротитися з 945 до 600, що дозволить заощаджувати щонайменше 300 тисяч євро бюджетних коштів щодня, стверджують у партії.

Наступні парламентські вибори в Італії відбудуться 2023 року. Через скорочення кількості мандатів тепер потрібно провести реорганізацію виборчих округів, повідомляє DW.