Святкове служіння провів предстоятель Православної церкви України Епіфаній, митрополит Київський та всієї України.

Як поінформували у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Донецькій області, храм був збудований цього року для відправлення духовних потреб співробітників поліції. Архістратиг Михаїл — покровитель військових та поліцейських, який перемагає у битві проти сил зла. Тому тут молять за всіх захисників — тих, хто щодня ризикує своїм життям заради інших, і полеглих героїв.

У відкритті каплиці взяли участь начальник поліції Донецької області Микола Семенишин, керівники територіальних підрозділів поліції, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, військові капелани і представники духовенства Православної церкви України області, правоохоронних відомств, Донецької облдержадміністрації та Маріупольської міської ради.

«Ми пам’ятаємо побратимів, які загинули за незалежність нашої держави. Це наступний крок до збереження духовності, твердості духу та віри у нашу перемогу», — зазначив Микола Семенишин.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив храм та звернувся до поліцейських із духовною промовою.

«Цей храм освячено на честь Св. Архістратига Божого Михаїла, який охоронятиме всіх тих, хто працює для того, щоб припиняти зло і примножувати добро. На кожного з вас покладена велика відповідальність — бути справедливими та робити все для того, щоб в українській державі запанував справедливий мир, щоб кожен відчував себе захищеним», — сказав він.

Епіфаній наголосив, що каплиця відчинена для кожного вірянина, який має право прийти помолитися і отримати духовну підтримку.

Крім того, під час візиту в музей поліції Донеччини митрополит поповнив його фонд літературою та пам’ятними монетами.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Донецькій області.