В Україні уважно стежать за початком воєнної операції збройними силами Туреччини на північному сході Сирії, йдеться у коментарі, розміщеному на сайті МЗС України. Зовнішньополітичне відомство нагадує, що конфлікт у Сирії триває не один рік. «Однією з головних причин неможливості покласти край стражданням народів Сирії є позиція тих країн, які підтримують режим Башара Асада і блокують відповідні рішення Ради Безпеки ООН», — наголошено в коментарі.

У день проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН щодо дій Туреччини в Сирії, в Києві висловили сподівання, що Радбез зможе ухвалювати рішення, які дозволять безперешкодно вирішувати проблеми безпекового і гуманітарного характеру в міжнародно-правовому полі. Однак спільної заяви за підсумками засідання Радбезу ухвалено не було. 

Відповідаючи на запитання про можливість ухвалення такого документа, постпред РФ в ООН Василь Небендзя заявив, що подібний документ необхідно укласти з врахуванням усіх інших аспектів сирійської кризи, в тому числі «незаконної (на думку РФ. — Ред.) присутності в Сирії іноземних військ».