На його відкриття завітали представники міської та обласної влади, духовенство, військовослужбовці, небайдужі громадяни. Центр матиме дев’ять стаціонарних місць. До послуг пацієнтів водолікування, ерготерапія, заняття з практичним психологом, лікувальна фізкультура, фізична терапія тощо. Тут є циркулярні душі, басейн, перлинні ванни, соляна кімната та різноманітні тренажери для опорно-рухового апарату, суглобів.

Насамперед заклад прийматиме учасників бойових дій із Луцька, адже саме Луцька міськрада прийняла програму і фінансово забезпечила лікування та реабілітацію бійців. Так, із бюджету міста на реабілітаційний центр для учасників АТО виділено п’ять мільйонів гривень, ще десять мільйонів гривень спрямовано Кабміном за лобіювання колишнього народного депутата від Луцька Ігоря Лапіна. Загальний бюджет реабілітаційного центру становив майже 17 млн грн.

— Це єдиний в Україні амбулаторний реабілітаційний центр, який поєднуватиме в собі і медичну реабілітацію, і психологічну, і фізичну. У середньому курс триватиме 8—14 днів, — зазначив керівник медзакладу Юрій Дубина.

— Ми повинні дати можливість нашим захисникам забути війну, зміцнити здоров’я, — сказав на відкритті реабілітаційного центру виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт.

З часом, залучивши кошти територіальних громад, обласного бюджету, гранти, центр зможе приймати військових з усієї області.