Його учасниками стали представники 19 закладів професійно-технічної освіти, 18 вишів, понад тисячу старшокласників закладів загальної середньої освіти з різних міст та районів області, а також представники 43 місцевих підприємств, громадські організації, що опікуються питаннями розвитку освіти.

Під час форуму, що відбувався у міському Льодовому палаці, на виставково-презентаційних локаціях діяли майданчики профорієнтаційного тестування, були організовані тематичні конкурси, працювали фотозони, розповсюджувались ознайомчі матеріали. У Східноукраїнському національному університеті імені В. Даля в рамках форуму проведено засідання круглого столу «Професійна освіта Луганщини в контексті системи реформування освіти України: основні виклики та перспективи розвитку». Майже півсотні навчальних закладів демонстрували переваги своїх професій, проводячи для майбутніх абітурієнтів майстер-класи з приготування кондитерських виробів, пошиття одягу та сумок, перукарського мистецтва, а також демонстрували вироби будівельної, сільськогосподарської, хімічної та наукової галузей. Працедавці, які мають потребу у фахівцях робітничих професій, гарантували молоді повну зайнятість на своїх виробництвах.

«Важливо, щоб молодь навчалася, жила і працювала в Україні, — наголосив у своєму вітанні голова Луганської ОДА Віталій Комарницький. — Упевнений, що саме юнаки, дівчата, педагоги та роботодавці, які взяли участь у форумі й проживають на Луганщині, мають бути найбільш зацікавлені у відродженні рідної землі. Це наша спільна робота».