До того заклад не знав не лише капітального, а й поточних ремонтів. Існував завдяки його завідувачці Аллі Петровій, самодіяльним артистам і небайдужим односельцям, які вберегли будівлю від остаточної руйнації. Бо ж інших громадських приміщень, де могли б збиратися люди, в цьому селі вже не залишилося...

Чи потрібно вкладати значні кошти у капремонт клубу в селі з двома сотнями мешканців, які приписані до Гоголівського старостату Шишацької ОТГ? Надто з огляду на те, що у «столиці» старостату відбудовували двоповерховий надсучасний Гоголівський центр, який ввели в експлуатацію навесні цього року. Сумніви з цього приводу в депутатів, які представляють одну з найбільших на Полтавщині ОТГ (вона ще на початку реформи на засадах децентралізації об’єднала понад десяток сільських і селищну ради), таки були. Однак більшість депутатського корпусу проголосувала за відбудову закладу.

Велелюдні входини у відроджений клуб — ошатний зовні й усередині, світлий, затишний — стали для мешканців Шафранівки справжнім святом. У ньому, крім «церемоніальних» урочистостей із подяками та нагородами, відбувся яскравий концерт за участю місцевих та заїжджих самодіяльних і професійних артистів. Аплодисменти останнім і, власне, творцям свята вкотре підтвердили правильність курсу на децентралізацію. Бо на її початку, менш ніж п’ять років тому, опоненти, зокрема й у Шишаках, лякали всіх саме тим, що після об’єднання в ОТГ у селищі-райцентрі про існування таких невеличких віддалених сіл, як Шафранівка, взагалі забудуть. Ті сумні пророцтва, як бачимо, збулися... з точністю до навпаки.

Фото з сайту Шишацької ОТГ.