Виконувач обов’язків прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчес відхилив заклик до діалогу від регіонального глави Каталонії Кіма Торра, заявивши, що він повинен спочатку засудити сепаратистські заворушення у Барселоні. 

«Торра має рішуче засудити насильство, чого він досі не зробив», — цитує Санчеса «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Нагадаємо: на тлі масових протестів у Каталонії, які тривають уже тиждень через суворі вироки лідерам руху за незалежність регіону, Кім Торра закликав центральний уряд провести переговори, щоб спробувати знайти вихід з кризи. Натомість Санчес наголосив на позиції Соціалістичної партії, яку очолює, що Каталонії не буде надано незалежність, «тому що це незаконно».

Тим часом ЗМІ повідомляють, що минулих вихідних протести в Барселоні не супроводжувалися проявами насильства, які були, зокрема, в ніч на п’ятницю, 18 жовтня. Загалом, за інформацією виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ Іспанії Фернандо Гранде-Марласка, під час заворушень у Каталонії минулого тижня постраждало 288 співробітників поліції, пошкоджено 267 автомобілів правоохоронців, затримано 194 особи, сотні протестувальників було травмовано.