Свято, яке скликає знаних музикантів і відомих артистів, а також юні таланти з цілого району, традиційно проводиться за підтримки народного депутата України Василя Петьовки.

Це вже сьома за ліком «Довбушева юшка» (на знімках). Цим дійством водночас відзначають день селища. Нині Ясіні виповнилося 522 роки.

Стартували веселощі урочистою ходою з центру. А саме святкування відбувалося на місцевому стадіоні. Смачна кухня, неперевершене гуцульське вбрання, спів і бадьорий музичний супровід не залишили байдужими ні місцевих жителів, ні відвідувачів.

А від імені народного депутата України Василя Петьовки нагородили місцевих жителів, котрі працюють на розвиток рідної Ясіні, роблять її кращою та прославляють далеко за межами Закарпаття.

Насиченою і змістовною видалася програма свята: хода барвистої урочистої колони, приготування «Довбушевої юшки» на відкритому вогні, святковий концерт за участю артистів української естради і місцевих музикантів. Розважали гостей Оксана Романюк, Роман Тафійчук, відомий дует «Писанка», Василь Мельникович (гуцул-хуліган), гурти «Дзвони» і «Будьмо», національний академічний ансамбль пісні і танцю «Гуцулія».

Тож свято видалося на славу, бо цьому сприяла й тепла та лагідна осіння днина!

Фото надано прес-службою Василя Петьовки.