З нагоди 950-ліття Антонієвих печер у залі засідань міської ради пройшла урочиста академія, тут само відбулося спецпогашення конверта та марки, випущених «Укрпоштою» з нагоди ювілею. На них зображено вхід до печер та навколишні храмові споруди, а також фрагмент ікони Антонія та Феодосія Печерських. Науковці з різних міст активно обговорювали питання дослідження історичної спадщини.

Генеральний директор Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» Юрій Соболь наголосив: «Не помилюся, стверджуючи: існують на землі місця, які мають духовне, історичне та культурне значення воістину планетарного масштабу. Саме тут людські та духовні енергії об’єднуються, підтримуючи одна одну. Саме тут люди знаходять духовний захист, здобувають гарт, свободу, людську гідність, які виводяться з природного покликання людини як Божого творіння, наділеного образом і подобою Божою. Саме таким надбанням є Антонієві печери в Чернігові, та й сама Болдина гора, де вони розташовані».

Генеральний директор заповідника запропонував міській владі обговорити проект побудови каплиці до Новоантонієвих печер та пішохідного містка, що в комплексі з відкритою і дослідженою печерою на суміжній з Антонієвими печерами ділянці стало би цікавинкою для туристів та гостей міста.

Заступник міського голови Олександр Ломако фактично підтримав пропозицію керівника заповідника, сказавши: «Безумовно, Антонієві печери є одним з символів нашого міста, візитівкою Чернігова, місцем сили. Це свідок майже всіх подій в історії нашого міста. Це й уособлення амбіцій Чернігова, бо комплекс печер було створено в той період, коли наше місто змагалося за велич і лідерство зі столицею Київської Русі. І сьогодні ми маємо брати приклад з тих наших предків — теж не почуватися провінційним містом, а задумувати й реалізувати проекти, які були б свідченням амбіцій нашого Чернігова».