На урочисте засідання Вченої ради Ужгородського національного університету завітало чимало колег, друзів з українських та закордонних вишів, зокрема з Канади, США, Румунії, Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини. Відкрив урочисту частину ректор УжНУ професор Володимир Смоланка, який з гордістю розповів про досягнуті успіхи.

— Нині наш університет є найстаршим вищим освітнім закладом Закарпаття, який системно і поступально розвивається, щороку зростає його загальнодержавне і міжнародне визнання, — вважає ректор. — В УжНУ щороку відкриваються нові спеціальності, розробляються актуальні для сьогоднішньої доби наукові теми, а сам колектив вишу є найпотужнішим ядром суспільного загалу міста й області, який позитивно впливає на їхній динамічний розвиток.

Заступниця голови ОДА Ольга Травіна у вітальному слові побажала університету подальшого розвою і зазначила, що також є випускницею УжНУ, і це для неї висока честь. Далі посадовець вручила працівникам вишу грамоти та нагороди ОДА. Виступали й інші гості, котрі також вітали колектив і студентство з роковинами вузу.