Якщо ваша дитина постійно знімає відео на свій смартфон, та ще й навчилася робити фільми, то цілком імовірно, що з неї може вирости відомий режисер, на кшталт Олександра Довженка, Стенлі Кубрика чи Квентіна Тарантіно... В будь-якому разі зверніть увагу на те, що в рамках VII Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест-2020» відбудеться четвертий конкурс короткометражок. Узяти участь у ньому запрошують юних українців від 7 до 14 років.

Прийом заявок уже відкритий, і триватиме він до 26 квітня 2020 року. Отже, часу ще вдосталь, аби зняти не один фільм. До того ж, кожен учасник може подати на конкурс до 5 робіт. До участі приймаються стрічки тривалістю від 1 до 8 хвилин, без жанрових і тематичних обмежень. Для подачі роботи на конкурс потрібно заповнити заявку на сайті та завантажити готове відео.

Десять фільмів-фіналістів, обраних селективною комісією, буде оголошено 19 травня. Всі їх покажуть під час фестивалю 6 червня. А вже 7 червня — під час Церемонії закриття — назвуть переможців.

Найкращий український дитячий фільм отримає почесний диплом та нагороду у розмірі 20 тисяч грн; приз глядацьких симпатій — 10 тисяч грн. Окремо оберуть найкращі дитячі картини у категоріях 7—10 та 11—14 років, їхні автори окрім дипломів отримають по 5 тисяч грн.

У 2019 році фестиваль кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувся у 24 містах і зібрав приблизно 50 тисячі глядачів. На третій конкурс фільмів, знятих дітьми, було подано понад 150 заявок з усієї України. Переможцем стала стрічка «Лісова школа» 8-літньої Анни Зусмановської з Кривого Рогу про булінг у школі, де навчаються тваринки. Переглянути всі фільми-фіналісти можна на сайті фестивалю.

Наступний «Чілдрен Кінофест» відбуватиметься з 29 травня по 7 червня. До речі, фестиваль об’єднав сили з благодійним фондом «Таблеточки» та закликає всіх друзів допомагати дітям з онкологічними захворюваннями в Україні.

Вл. інф.