На знімку: Сергій Колесник спілкується з населенням Золотого.

Розведення військ у районі селища Золоте продовжує залишатися головною темою в житті Луганщини. Як діятиме поліція у цьому процесі? Винятково в рамках Конституції та законів України, про додаткові повноваження не йдеться, запевнив «Голос України» начальник ГУ НП в Луганській області Сергій Колесник:

«Після розведення військ ми посилили особовий склад Станично-Луганської поліції на 50 осіб за рахунок бійців батальйону особливого призначення та співробітників Головного управління, які несуть там службу і до сьогодні. Вони займаються своєю звичайною роботою: реагують на всі повідомлення громадян, затримують тих, хто скоїв правопорушення, запобігають витоку зброї тощо. Це територія проведення Операції об’єднаних сил, отже, ми працюємо у взаємодії із ЗСУ та іншими правоохоронними органами і всі свої заходи узгоджуємо зі штабом ООС або проводимо їх за його розпорядженням.

Золоте та Катеринівка входять до Попаснянського територіального підрозділу поліції. У Катеринівці сьогодні 126 будинків, у яких мешкають до 220 громадян, і на цю кількість маємо дві групи швидкого реагування. Це вісім працівників поліції, які постійно патрулюють селище. Крім того, дві групи швидкого реагування перебувають у Золотому-4. Але за необхідності додамо людей. До речі, ці групи підсилені ще й приданими силами ООС, зокрема, бійцями батальйону «Світязь», які забезпечують громадську безпеку в цих місцях, чергують на блокпостах тощо. Крім того, не виключається можливість й іншого додаткового підсилення.

Неодноразово зустрічався та спілкувався з мешканцями Золотого та Катеринівки, вислухував різні думки, різні позиції. Люди втомилися жити в умовах війни, а тому з насторогою сприймають будь-які кроки влади і військових. Ми це розуміємо. Наголошую: поліція сьогодні робить усе для їхньої безпеки — у посиленому режимі несе службу, тримає ситуацію на контролі, має повну взаємодію зі штабом ООС і діє в рамках законодавства. Нині ситуація стабільна».

Фото прес-служби ГУ НП в Луганській області.